Počela obuka za OSI-Eko-Patrola: Inicijativa za Ekološku budućnost i Socijalnu uključenost u Rožajama i Pljevljima

urednik Avatar

U Rožajama i Pljevljima pokrenut je ambiciozan ekološki projekat “OSI-Eko-Patrola”, koji ima za cilj socijalnu uključenost osoba sa invaliditetom (OSI) u rješavanje ekoloških izazova. Projekat, koji implementira NVO “Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja u partnerstvu sa NVO “Da zaživi selo” iz Pljevalja, finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Glavni cilj projekta je osposobljavanje osam nezaposlenih osoba sa invaliditetom, koje su trenutno na evidenciji Biroa rada u Rožajama i Pljevljima. Učesnici će proći obuku za rad u eko-patrolama, čime će direktno doprinijeti zaštiti i očuvanju životne sredine u svojim lokalnim zajednicama.

 

Program obuke obuhvata četiri mjeseca, sa dva mjeseca teorijske obuke i dva mjeseca praktičnog rada. Nakon obuke, osam učesnika će biti zaposleno na period od sedam mjeseci u okviru projekta – četiri u Rožajama pri NVO “Građanska inicijativa mladih” i četiri u Pljevljima pri NVO “Da zaživi selo”.

Projekat “OSI-Eko-Patrola” ne samo da pruža priliku za profesionalni razvoj OSI, već i proširuje svijest o ekologiji i zaštiti životne sredine u lokalnoj zajednici. Kroz ovu inicijativu, Rožaje i Pljevlja postavljaju primjer kako inkluzija i ekološka odgovornost mogu zajedno voditi ka boljoj budućnosti za sve.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga