Nedjelja prevencije povreda u saobraćaju

urednik Avatar
Svake godine, posljednja sedmica mjeseca aprila, posvećena je prevenciji povreda zadobijenim u saobraćajnim nezgodama, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na probleme izazvane saobraćajnim nezgodama i njihovim posljedicama – piše na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.
Ova nedjelja takođe je posvećena sjećanju na poginule ili povrijeđene u saobraćajnim nezgodama, njihovim porodicama, kao i onima koji su u svom poslu svakodnevno uključeni u prevenciju i sprečavanje nezgoda ili zbrinjavanju nastradalih.
Zbog toga, koristimo priliku da još jednom podsjetimo javnost, da:
   – se tokom 2019. godine u Crnoj Gori dogodilo 6.210 saobraćajnih nezgoda,
   – da je u nezgodama 2.754 lica zadobilo teške tjelesne povrede,
   – da je 2.292 lica zadobili lake tjelsene povrede i
   – da je u saobraćajnim nezgodama smrtno stradalo 47 lica.
Kako je najčešći uzrok ovih saobraćajnih nezgoda bio čovjek kao učesnik u saobraćaju, apelujuemo na vozače i ostale učesnike u saobraćaju, da uz dodatan oprez i strpljenje, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.
Imajući u vidu specifičnosti trenutne situacije u Crnoj Gori, koja je vezana za COVID – 19, pored dodatnih obaveza koje imaju u sprovođenju mjera u cilju zaštite zdravlja naših građana, pripadnici Uprave policije će kao i do sada i u narednom periodu nastojati, da prvenstveno preventivnim, ali i u skladu sa Zakonom i represivnim aktivnostima, doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju saobraćaja i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na ranjive kategorije učesnika u saobraćaju (djeca, starije osobe).
 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga