Nagrađeni budući mladi preduzetnici

urednik Avatar

U Beranama je, u prostorijama Srednje stručne škole, organizovana prezentacija najboljih biznis planova, pristiglih na Nagradni konkurs za najbolju biznis ideju, koji su raspisali NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana i NVO „Građanska inicijativa mladih“ iz Rožaja.
Pravo učešća na Konkursu su imali mladi, od 15 do 30 godina, iz omladinskih klubova i asocijacija, srednjoškolci i studenti, predstavnici NVO, mladi političkih partija, nezaposleni, sa teritorije opština Berane, Andrijevica, Plav, Gusinje, Rožaje, Petnjica, Bijelo Polje, Mojkovac, Kolašin, Pljevlja, Šavnik, Žabljak.
Najbolju biznis ideju je imao tim Durmitorski vunovlačari iz JU Srednja mješovita škola “17. septembar” sa Žabljaka. Članovi ovog tima, Aleksandar Karadžić, Anita Anđelić, Milica Krstajić i Nevena Knežević, pod mentorstvom prof. Bojane Popović, su prezentovali svoju ideju – „Prerada vune“.
Drugoplasirani tim je bio tim Mlade preduzetnice Gimnazije “Tanasije Pejatović” Pljevlja (Milica Kovačević, Hana Hrastovina, Milica Ljiljanić) koji je predvodila prof. Adisa Malagić. Njihova ideja je proizvodnja mirišljavih sapuna.
Treću nagradu, za biznis ideju – “Planinarsko – skijaški dom Bojovići – Jelovica“, je osvojio Marko Bojović iz Berana, koji je inače učenik Gimnazije „Panto Mališić“.
Nagradu za osnivanje kozmetičkog salona – Salona ljepote „Change me“, u sklopu porodičnog biznisa, je osvojila četvoroplasirana Ena Đukić, iz Berana, koja pohađa Srednju stručnu školu.
Nakon prezentacije biznis planova, direktor NVO „Sjeverna zemlja“, Marinko Barjaktarović, je nagrađenima uručio sertifikate i vrijedne nagrade, i poručio im da preduzetništvo treba da bude njihov izbor.
Prisutnima se obratio i domaćin, direktor Srednje stručne škole, Naser Gargović, koji je izrazio zadovoljstvo što je dodjela nagrada organizovana u njihovoj Školi, a prije svega se zahvalio na pozivu za učešće na ovom Konkursu.
Nagradni konkurs je realizovan kroz projekat “Budi i ti mladi preduzetnik”, koji je podržan od strane Ministarstva sporta i mladih, sredstvima za 2019. godinu, a koji realizuju NVO „Sjeverna zemlja“ i NVO „Građanska inicijativa mladih“.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga