Prvi ”Saobraćajni čas”

urednik Avatar

NVO Građanska inicijativa mladih iz Rožaja je započela realizaciju projekta ”Đaci vas mole usporite pored škole” koji je podržalo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Vlade Crne Gore.

Cilj programa je da se preventivno utiče na mlade ljude da poštuju kako svoj, tako i tuđi život, da poštuju saobraćajne propise, da ne koriste alkoholna pića jer su ona posebno štetna za djecu i adolescente. Cilj je edukacija starijih kako bi smanjili konzumiranje alkohola, a samim tim i brze i rizične vožnje kao njegove posljedice.

Ciljna direktna grupa su svi učesnici u saobraćaju (vozači i pješaci), s akcentom na mlade uzrasta od 7 do 20 godina (djeca osnovnih i srednjih škola sa ruralnog i gradskog područja, kao i šira društvena zajednica).

Indirektna ciljna grupa su svi ostali građani učesnici u saobraćaju. Sve veća upotreba alkoholnih pića čak i kod učenika osnovnih škola, odnosno sve veće spuštanje starosne granice kad je u pitanju korišćenje alkoholnih pića, sve veći broj sobraćajnih udesa uzrokovanih zloupotrebom alkohola nas je motivisalo da odaberemo najranjiviju ciljnu grupu.

Problem koji želimo da riješimo ovim projektom je: povećanje saobraćajne kulture kod svih učesnika u saobraćaju.

Radio televizija Rožaje je dala podršku realizaciji šestomjesečnog pšrojekta tako što će RTR emitovati i reemitovati 6 radio emisija i tako dati značajan doprinos vidljivosti projekta.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga