Podjelom brošura završen projekat o bezbjednosti u saobraćaju

Mladi za mlade Projekti

NVO ”Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja uspješno je realizovala šestomjesečni projekat pod nazivom „Bezbjednost djece u saobraćaju, na prvom mjestu” koji se odvijao kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju, takođe projekat je uglavnom bio fokusiran na prevenciji saobraćajnih nesreća.

Cilj projekta nam je bio da preventivno djelujemo na poboljšanju sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, sa akcentom na djecu i mlade, trudićemo se da sve predviđene aktivnosti preventivno utiču na sve učesnike u saobraćaju da poštuju kako svoj, tako i tuđi život, da poštuju saobraćajne propise, da ne koriste alkoholna pića jer su ona posebno štetna za djecu i adolescente i samim tim bi uticali na smanjenje broja saobraćajnih nesreća sa koje prouzrokuju brze i rizične vožnje prouzrokovane dejstvom alkohola.

Kroz projekat je uspješno produciran TV spot, snimljeno i emitovano šest radio emisija, organizovane dvije radionice, postavljeni reflektujući panoi,kao i na kraju odštampana i podijeljena brošura, auto jelkice i reflektujući prsluci, a sve na temu bezbijednosti u saobraćaju.

Projekat pod nazivom „Bezbjednost djece u saobraćaju, na prvom mjestu” se finansira sredstvima Ministarstva kapitalnih investicija za 2021. godinu.

 

 

Brošuru u PDF-u možete pogledati OVDJE