,

Uključi se, sačuvaj energiju – sačuvaj svoju budućnost!

urednik Avatar

Cilj šestomjesečnog projekta ”Uključi se, sačuvaj energiju – sačuvaj svoju budućnostu” je podizanje opšte svijesti o značaju mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Ovim projekatom planirano je više akcija na edukaciji stanovništva na temu povećanja nivoa svijesti građana u dijelu značaja i implementaciji mjera energetske efikasnosti u svakodnevnom životu krozusvajanje novih znanja i proširenje postojećih kada je u pitanju valorizacija potencijala Crne Gore u oblasti energetike. Planiramo da edukativno utičemo kroz pozitivne promjene ponašanja građana – što će sveukupno dovesti do smanjenja emisije štetnih gasova iz ložiona te pozitivno uticati na očuvanje životne sredine, standard građana i ljudsko zdravlje. Planiramo da kroz edukativnu kampanju  na promociji energetske efikasnosti koja će kao rezultat projekta/programa dodatno unaprijediti svoja znanja i svijest o politikama u oblasti energetske efikasnosti i benefitima primjene mjera energetske efikasnosti, korišćenje obnovljivih izvora energije, valorizacije potencijala Crne Gore u energetici, kao i zelenoj energetskoj tranziciji. Na ovaj način, građani će biti u prilici da daju sopstveni doprinos implementaciji predmetnih politika.

Projektom je planirano: produkcija TV spota, organizovanje 2 edukativne radionice, proizvodnja 6 radio emisija, štampanje brošure i flajere, akcija pošumljavanja i anketa o percepciji stanovništva iz oblasti energetike i energetske efikasnosti.

Projekat ”Uključi se, sačuvaj energiju – sačuvaj svoju budućnostu” podržalo je Ministarstvo kapitalnih investicija

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga