Održane radionice u osnovnim školama u Rožajama o bezbjednosti učenika u saobraćaju

urednik Avatar

NVO ”Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja, 20. maja 2022. godine u OŠ “25. maj” i OŠ „BRATSTVO I JEDINSTVO“ pod mentorstvom profesorice Munirke Agović i profesorice Amre Kalač a uz asistenciju Elme Luboder, organizovala je edukativne radionice na temu bezbjednost učenika u saobraćaju.

Kako je izjavio predavač na radionici dipl. ing. saobraćaja Nebojša Bajić cilj projekta je da se preventivno djeluje na poboljšanju sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, sa akcentom na djecu i mlade.

Sve predviđene aktivnosti kroz realizaciju projekta usmjerene da preventivno utiču na sve učesnike u saobraćaju da poštuju kako svoj, tako i tuđi život, da poštuju saobraćajne propise, da ne koriste alkoholna pića jer su ona posebno štetna za djecu i adolescente i samim tim uticali na smanjenje broja saobraćajnih nesreća koje prouzrokuju brze i rizične vožnje prouzrokovane dejstvom alkohola.

Projekat Bezbjednost djece u saobraćaju – na prvom mjestu” se finansira sredstvima Ministarstva kapitalnih investicijaza 2021. godinu.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga