Održane radionice u osnovnim školama u Rožajama o bezbjednosti učenika u saobraćaju

Projekti

NVO ”Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja, 20. maja 2022. godine u OŠ “25. maj” i OŠ „BRATSTVO I JEDINSTVO“ pod mentorstvom profesorice Munirke Agović i profesorice Amre Kalač a uz asistenciju Elme Luboder, organizovala je edukativne radionice na temu bezbjednost učenika u saobraćaju.

Kako je izjavio predavač na radionici dipl. ing. saobraćaja Nebojša Bajić cilj projekta je da se preventivno djeluje na poboljšanju sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, sa akcentom na djecu i mlade.

Sve predviđene aktivnosti kroz realizaciju projekta usmjerene da preventivno utiču na sve učesnike u saobraćaju da poštuju kako svoj, tako i tuđi život, da poštuju saobraćajne propise, da ne koriste alkoholna pića jer su ona posebno štetna za djecu i adolescente i samim tim uticali na smanjenje broja saobraćajnih nesreća koje prouzrokuju brze i rizične vožnje prouzrokovane dejstvom alkohola.

Projekat Bezbjednost djece u saobraćaju – na prvom mjestu” se finansira sredstvima Ministarstva kapitalnih investicijaza 2021. godinu.