Međukulturnom saradnjom do smanjenja etničke distance

urednik Avatar

NVO Građanska inicijativa mladih (GIM) je počela realizaciju šestomjesečnog projekta   ”Međukulturnom saradnjom do smanjenja etničke distance” uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori,

Projekat pripreme, snimanja i emitovanja na internet portalu www.mladirozaja.me 6 radio emisija koje će informisati svoje čitaoce o prijeko potrebnoj međukulturnoj saradnji, promociji duha tolerancije, interkulturnog dijaloga i međusobnog poštovanja i razumijevanja u Crnoj Gori gdje se etnička distance povećala uslijed nekontrolisane (zlo)upotrebe interneta, odnosno društvenih mreža.

Radio emisije će se baviti odnosima u multikulturalnoj sredini jer je tolerancija svuda preko potrebna, ali postoje sredine u kojoj je poštovanje različitosti još važnije kao što je opština Rožaje.

Projektom će se pokrenuti mladi ljudi da se uključe i učestvuju u akcijama korisnim za njih i lokalnu zajednicu. Tokom pripreme 6 radio emisija polaznici multikulturnog projekta će – osim upoznavanja, druženja i razmjene međusobnih iskustava – imati priliku da kroz različite edukativne i kulturno-zabavne programe prošire svoja znanja o ovom veoma bitnom segmentu svakodnevnog života.

Takođe na kraju projekta biće urađena i publikovana brošura o međukulturnoj saradnji u Crnoj Gori.

 

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga