Slovenija spremna pomoći Crnoj Gori prilikom pregovora sa EU

urednik Avatar
Slovenija je spremna da Crnoj Gori pruži bilateralnu pomoć u oblastima gdje za to postoji potreba, ali i prilikom pregovaranja sa Evropskom unijom, kazao je novoimenovani ambasadora Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik tokom sastanka sa ministrom finansija Radojem Žugićem i ministrom zdravlja Budimirom Šegrtom.

Močnik se osvrnuo na niz započetih, projektnih aktivnosti koje se kontinuirano i veoma uspješno sprovode, a koji su na fonu zajedničke saradnje.

“U tom smislu, imajući u vidu da se, u najvećoj mjeri, radi o projektima koji se odnose na pružanje razvojne pomoći, ocjena je Močnika da je postignut značajan napredak koji će, sasvim sigurno, biti dobar osnov za širenje daljih oblika saradnje. U tom kontekstu, zajednički su otvorene mogućnosti za kreiranje novih pravaca djelovanja, i to kroz edukaciju i pružanje podrške jačanju cjelokupnog zdravstvenog sistema naše zemlje”, saopšteno je iz Ministarstva.

Žugić je uvjeren da će njegov mandat i zajednička participacija u svim segmentima biti još biti uspješnija i sadržajnija.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga