Održan omladinski festival u Rožajama

urednik Avatar

Ovo je primjer stranice.

Omladinski klub Rožaje je, uz podršku Foruma MNE i finansijsku podršku ambasade Švajcarske, organizovao omladinski festival „Buđenje“  19. oktobra 2015. godine, u Centru za kulturu, u velikoj sali, u Rožajama. Festival je otvorila gđa Paulina Menthonnex Gacaferri, zamjenica ambasadora  Švajcarske, gdin Ajsel Kalač, u ime opštine Rožaje, i gđa Elvira Hadžibegović Bubanja, izvršna direktorka Foruma MNE. Prije početka festivala, upriličen je prijem kod predsjednika opštine Rožaje, gdina Ejupa Nurkovića, koji je, takođe, bio među publikom na festivalu.

 

Festival je okupio aktivne mlade ljude iz Rožaja i bio je prilika da oni široj zajednici pokažu postignuća omladinskog kluba. Program festivala je, na interesantan i interaktivan način (kroz skečeve, predstave, muzički dio i sl.) stavio akcenat na teme od važnosti za mlade ljude kao što su: učešće mladih u životu zajednice, ljudska prava, suzbijanje govora mržnje na internetu, poštovanje različitosti i zdravi stilovi života. Izvođači svih aktivnosti su bili mladi Rožajci. Nakon programa festivala koji je pratila puna sala Centra za kulturu, upriličen je koktel, kao i nastavak druženja u omladinskom klubu.

Omladinski festival predstavlja završnicu projekta koji je finansiran od strane ambasade Švajcarske. Glavni cilj projekta je povećanje aktivizma mladih u opštini Rožaje, kao i pružanje podrške koja će mladim ljudima omogućiti da postanu svjesni, odgovorni i aktivni građani i da aktivno doprinose razvoju svoje zajednice u skladu s EU preporukama za ovo polje.

 

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga