Mladi Rožaja
NVO Građanska inicijativa mladih Rožaje
AdvertisementMladi za mlade

7. Novembra 2015.
 

Održan omladinski festival u Rožajama

More articles by »
Written by: urednik

Ovo je primjer stranice.

Omladinski klub Rožaje je, uz podršku Foruma MNE i finansijsku podršku ambasade Švajcarske, organizovao omladinski festival „Buđenje“  19. oktobra 2015. godine, u Centru za kulturu, u velikoj sali, u Rožajama. Festival je otvorila gđa Paulina Menthonnex Gacaferri, zamjenica ambasadora  Švajcarske, gdin Ajsel Kalač, u ime opštine Rožaje, i gđa Elvira Hadžibegović Bubanja, izvršna direktorka Foruma MNE. Prije početka festivala, upriličen je prijem kod predsjednika opštine Rožaje, gdina Ejupa Nurkovića, koji je, takođe, bio među publikom na festivalu.

 

Festival je okupio aktivne mlade ljude iz Rožaja i bio je prilika da oni široj zajednici pokažu postignuća omladinskog kluba. Program festivala je, na interesantan i interaktivan način (kroz skečeve, predstave, muzički dio i sl.) stavio akcenat na teme od važnosti za mlade ljude kao što su: učešće mladih u životu zajednice, ljudska prava, suzbijanje govora mržnje na internetu, poštovanje različitosti i zdravi stilovi života. Izvođači svih aktivnosti su bili mladi Rožajci. Nakon programa festivala koji je pratila puna sala Centra za kulturu, upriličen je koktel, kao i nastavak druženja u omladinskom klubu.

Omladinski festival predstavlja završnicu projekta koji je finansiran od strane ambasade Švajcarske. Glavni cilj projekta je povećanje aktivizma mladih u opštini Rožaje, kao i pružanje podrške koja će mladim ljudima omogućiti da postanu svjesni, odgovorni i aktivni građani i da aktivno doprinose razvoju svoje zajednice u skladu s EU preporukama za ovo polje.

 About the Author

urednik
 
 

 

Završen projekat „Svako ima pravo na radno mjesto zdravo”

NVO ”Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja je realizovala šestomjesečni projekat  „Svako ima pravo na radno mjesto zdravo” koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja Vlade Crne Gore  Proj...
by urednik
 

 
 

Svako ima pravo na radno mjesto zdravo (6)

Poštovani slušaoci dobrodošli u serijal radio emisija pod nazivom “Svako ima pravo na radno mjesto zdravo” koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja. U današnjoj šestoj emisiji iskoristite pril...
by urednik