ZAPOČELA REALIZACIJA PROJEKATA “SAČUVAJMO MULTIKULTURALIZAM, SAČUVAJMO BUDUĆNOST”

urednik Avatar

U toku je realizacija šestomjesečnog projekta   ”Sačuvajmo multikulturalizam, sačuvajmo budućnost” koji realizuje NVO”Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori sredstvima za 2023.godinu.

Projekat pripreme, snimanje i emitovanje na internet portal www.mladirozaja.me 6 radio emisija koje će informisati svoje čitaoce o prijeko potrebnoj međukulturnoj saradnji, interkulturalnim dijalogom i društvenom kohezijom protiv diskriminacije, promociji tolerancije, te međusobnog poštovanja i razumijevanja u Crnoj Gori gdje se etnička distance povećala uslijed nekontrolisane (zlo)upotrebe interneta, odnosno društvenih mreža.

Naš portal će svojim radio emisijama ukazivati na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena, ali prije svega afirmacije pozitivnih vrijednosti, ljudi i događaja koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u društvu.

U vremenu kada je internet postao najprihvatljiviji oblik primanja informacija, posebno kada je riječ o mladim ljudima, odlučili smo da mladi kroz druženje i saradnju pripreme radio emisije koje će mo objaviti na portalu, cijeneći sve mogućnosti koje pruža ova vrsta javnog saopštavanja s minimalnim finansijskim ulaganjima s obzirom na činjenicu da planiramo izvesti većinu programa na osnovu volonterskog rada.

Teme radio emisija:

1. Multikulturalizam – za bolju budućnost
2. Tolerancija – za bolju budućnost
3. Interkulturalni dijalog i saradnja – za bolju budućnost
4. Pomirenje mladih i izgradnja održivog i trajnog mira- za bolju budućnost
5. Međukulturna saradnja – za bolju budućnost
6. Aktivizam mladih – za bolju budućnost

Teme radio emisije će se baviti odnosima u multikulturalnoj sredini jer je tolerancija svuda preko potrebna,
ali postoje sredine u kojoj je poštovanje različitosti još važnije kao što je opština Rožaje.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga