,

Počeo projekat ”OSI Eko-patrola” u Rožajama i Pljevljima

urednik Avatar

Cilj projekta “OSI-Eko-Patrola” je podsticanje i socijalna uključenost OSI u oblasti indentifikacije i rešavanja ekoloških problema u Rožajama i Pljevljima. Realizacijom projekta osposobljava se 8 OSI sa evidencije Zavoda za zapošljavanje na konkretno radno mjesto eko-patrola. Kroz projektne aktivnosti poboljšaće se stručnost učesnika/ca obuka i proširiće se znanja iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Ciljne grupe su nezaposlena lica sa invaliditetom, koja se nalaze na evidenciji Biroa rada Rožaja i Pljevalja.

Glavne aktivnosti su: organizovanje osposobljavanja 8 lica sa invaliditetom za konkretno radno mjesto za eko-patrole u cilju očuvanja životne sredine u vremenskom periodu od 4 mjeseca (2 mjeseca teorije i 2 mjeseca prakse), upošljavanje 8 lica na period od 7 mjeseci na konkretnom radnom mjestu i to 4 lica na poslovima u Pljevljima kod NVO „Da zaživi selo“ i 4 lica na poslovima kod NVO „Građanska inicijativa mladih“ u Rožajama.

Projekat realizuje NVO “Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja u partnerstvu sa NVO “Da zaživi selo” iz Pljevalja. Projekat je podržan od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

 

 

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga