Počeo projekat ”OSI Eko-patrola” u Rožajama i Pljevljima

Aktuelnosti Projekti

Cilj projekta “OSI-Eko-Patrola” je podsticanje i socijalna uključenost OSI u oblasti indentifikacije i rešavanja ekoloških problema u Rožajama i Pljevljima. Realizacijom projekta osposobljava se 8 OSI sa evidencije Zavoda za zapošljavanje na konkretno radno mjesto eko-patrola. Kroz projektne aktivnosti poboljšaće se stručnost učesnika/ca obuka i proširiće se znanja iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Ciljne grupe su nezaposlena lica sa invaliditetom, koja se nalaze na evidenciji Biroa rada Rožaja i Pljevalja.

Glavne aktivnosti su: organizovanje osposobljavanja 8 lica sa invaliditetom za konkretno radno mjesto za eko-patrole u cilju očuvanja životne sredine u vremenskom periodu od 4 mjeseca (2 mjeseca teorije i 2 mjeseca prakse), upošljavanje 8 lica na period od 7 mjeseci na konkretnom radnom mjestu i to 4 lica na poslovima u Pljevljima kod NVO „Da zaživi selo“ i 4 lica na poslovima kod NVO „Građanska inicijativa mladih“ u Rožajama.

Projekat realizuje NVO “Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja u partnerstvu sa NVO “Da zaživi selo” iz Pljevalja. Projekat je podržan od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.