Promocija kulturne baštine Ražaja i multikulturalizma

urednik Avatar

NVO Građanska inicijativa mladih iz Rožaja  započela je realizaciju šestomjesečnog projekta pod nazivom Promocija kulturne baštine Ražaja i multikulturalizma uz podršku Ministarstva kulture.

Projekat pripreme, snimanja i emitovanja na internet portal www.mladirozaja.me šest (6) radio emisija koje će informisati javnost o prijeko potrebnoj promociji duha tolerancije, interkulturnog dijaloga i međusobnog poštovanja I razumijevanja u Crnoj Gori gdje se etnička distance povećala uslijed nekontrolisane (zlo)upotrebe interneta, odnosno društvenih mreža.

Portal će svojim radio emisijama ukazivati na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena, ali prije svega afirmacije pozitivnih vrijednosti, ljudi i događaja koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u društvu.

Danas, kada je internet postao najprihvatljiviji oblik primanja informacija, posebno kada je riječ o mladim ljudima, odlučili smo da mladi kroz druženje I saradnju pripreme radio emisije koje ćemo objaviti na portalu, cijeneći sve mogućnosti koje pruža ova vrsta javnog saopštavanja s minimalnim finansijskim ulaganjima s obzirom na činjenicu da planiramo izvesti većinu programa na osnovu volonterskog rada. Teme radio emisija su:

1.”Multikulturalizam i mladi”

2.”Tolerancija je važna za mlade”

3.”Interkulturni dijalog i saradnja mladih”

4.”Pomirenje mladih i izgradnja održivog i trajnog mira”

5.”Međukulturna saradnja mladih i zaštita kulturnog nasljeđa”

6.”Aktivizam mladih za bolju budućnost”

Radio emisije će se baviti odnosima u multikulturalnoj sredini jer je tolerancija svuda preko potrebna, ali postoje sredine u kojoj je poštovanje različitosti još važnije kao što je opština Rožaje.

Takođe, na kraju projekta biće priređena i publikovna brošura o kulturnoj baštini .

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga