Završen projekat ”Uključi se, sačuvaj energiju – sačuvaj svoju budućnost!”

urednik Avatar

Akcijama podjele brošura i pošumljavanjem završen projekat ”Uključi se, sačuvaj energiju – sačuvaj svoju budućnost!”

 

Akcija pošumljavanja: ”Uključi se, sačuvaj energiju – sačuvaj svoju budućnost!”

22. aprila 2023. godine NVO Građanska inicijativa mladih je sa volonterima organizovala akciju sadnje sadnica ruža u cilju razvijanja svijesti kod najmlađih građana Rožaja o potrebi očuvanja životne sredine i značaja prirode za život i zdravlje ljudi.

Tokom akcije sadnje sadnica ruža mladi su upoznati sa procesom kako bi sadnja bila uspješna. Upozoreni su volonteri da se često tokom sadnje rupe ne kopaju dovoljno duboko i široko, da li zbog lijenjosti ili neznanja, te da je uvijek bolje da su rupe što veće nego da su manje. Na kalemljenim sadnicama ruža neophodno je da se pogleda gdje je mjesto spajanja kalemljenja, te da ta tačka mora da bude iznad zemlje za veličinu ruke.

Akcija sadnje ruža je organizovana u nedavno zaštićenom šumskom kompleksu park-šuma Brezovačko Brdo u Rožajama u sklopu projekta ”Uključi se, sačuvaj energiju – sačuvaj svoju budućnost”.

Projekat je podržalo Ministarstvo kapitalnih investicaija.

29. aprila 2023. godine volonteri NVO Građanske inicijative mladih su dijelili zaptivne trake, flajere i brošure o energetskoj efikasnosti na gradskom trgu u sklopu projekta ”Uključi se, sačuvaj energiju – sačuvaj svoju budućnost” čiji je cilj podizanje opšte svijesti o značaju mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Projekat je podržalo Ministarstvo kapitalnih investicija.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga