Obuke i plastenici za OSI iz tri grada

urednik Avatar

Obuke i plastenici za OSI iz tri grada

 

U toku je realizacija projekta pod nazivom „Ekonomsko osnaživanje OSI sa seoskog područja teritorije Pljevalja, Rožaja i Žabljaka kroz pokretanje plasteničke proizvodnje“ podržanog od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja. Opšti cilj projekta je unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom kroz samozapošljavanje i sticanje novih znanja i vještina u plasteničkoj proizvodnji. Projekat traje 7 mjeseci.

Direktna ciljna grupa je 15 osoba sa invaliditetom (7 iz Pljevalja, 5 iz Rožaja i 3 OSI sa Žabljaka, sa seoskih i prigradskih područja pomenutih opština i nalaze se na evidenciji biroa rada). Radionice se realizuju putem ZOOM platforme za učenje i održavanja video sastanaka na daljinu. U prethodnom mjesecu su realizovane radionice na temu „Prava OSI“ gdje je objašnjena pravna regulativa vezano za OSI od zapošljavanja, profesionalne rehabilitacije do povlastica u drumskom saobraćaju. Tokom ovoga mjeseca će stručno lice realizovati obuke na temu „Rad u plastenicima na proizvodnji hrane i povrtlarskih usluga“. U nastavku projekta slijede obuke „Postavljanje plastenika za proizvodnju“ i „Priprema zemljišta za obradu i sadnju u plasteničkim uslovima“. Obuke će trajati 4 mjeseca, a realizuju se vikendima.

Svim učesnicima projekta biće dato na korišćenje po plastenik i sadni materijal (15 plastenika), a oni su obavezni da prisustvuju predavanjima. Tokom projekta, ali i nakon završetka za sve učesnike obuka biće obezbjeđeno mentorstvo.

Projekat realizuje NVO Da zaživi selo iz Pljevalja u partnerstvu sa NVO Građanska inicijativa mladih iz Rožaja.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga