Održana radionica o bezbijednosti svih učesnika u saobraćaju

urednik Avatar

NVO ”Građanska inicijativa mladih” je 23. 12. 2020. godine organizovala u Srednjoj stručnoj školi u Rožajama radionicu u sklopu  projekata Zajedno do unapređenja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju” koji je podržan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva Vlade Crne Gore. Predavač na radionici je bio Nebojša Bajić, dipl. ing. saobraćaja

Na radionici čija je tema bila prevencija upotrebe alkoholnih pića i vožnje u alkoholisanom stanju, predavač Bajić je naglasio da među najčešćim uzročnicima čestih saobraćajnih nesreća je alkohol, kao i da najmanje količine alkohola ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, jer alkohol degradira sve sposobnosti vozača, bez obzira na iskustvo.

Cilj radionice je bio da se preventivno utiče na mlade ljude da poštuju kako svoj, tako i tuđi život, da poštuju saobraćajne propise, da ne koriste alkoholna pića jer su ona posebno štetna za djecu i adolescente.

Problem koji želimo da riješimo ovim projektom je povećanje saobraćajne kulture kod svih učesnika u saobraćaju u cilju smanjena saobraćajnih nezgoda.

Asistentica na radionici prof. Selma Dautović-Kardović je pohvalila ovakve radionice za mlade i pristnim učenicima je podijelila anketne listiće kako bi se utvrdilo koliko mladi znaju o problemu alkoholizma. Na kraju je podijeljena BROŠURA o prevenciji alkoholizma u saobraćaju.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga