Spot ”Đaci vas mole usporite pored škole”

urednik Avatar

NVO Građanska inicijativa mladih iz Rožaja realizuje projekat ”Đaci vas mole usporite pored škole” koji je podržalo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Vlade Crne Gore.

Cilj projekta je da se preventivno utiče na mlade ljude da poštuju kako svoj, tako i tuđi život, da poštuju saobraćajne propise, da ne koriste alkoholna pića jer su ona posebno štetna za djecu i adolescente. Cilj je edukacija starijih kako bi smanjili konzumiranje alkohola, a samim tim i brze i rizične vožnje kao njegove posljedice.

Ciljna direktna grupa su svi učesnici u saobraćaju (vozači i pješaci), s akcentom na mlade uzrasta od 7 do 20 godina (djeca osnovnih i srednjih škola sa ruralnog i gradskog područja, kao i šira društvena zajednica).

Indirektna ciljna grupa su svi ostali građani učesnici u saobraćaju. Sve veća upotreba alkoholnih pića čak i kod učenika osnovnih škola, odnosno sve veće spuštanje starosne granice kad je u pitanju korišćenje alkoholnih pića, sve veći broj sobraćajnih udesa uzrokovanih zloupotrebom alkohola nas je motivisalo da odaberemo najranjiviju ciljnu grupu.

Problem koji želimo da riješimo ovim projektom je: povećanje saobraćajne kulture kod svih učesnika u saobraćaju.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga