Šta se događa redovnim igranjem?

urednik Avatar

Učestalo klađenje i igranje igara na sreću dovodi do iskustva dobitaka, što dovodi do većih apetita igrača koji povećavaju svoje uloge. U tim godinama to se najčešće postiže zajedničkim ulaganjem vršnjaka, trošenjem džeparca na kladionice, informisanjem o „sistemima“ i dojavama i njihovim proučavanjem. Osjećaj da mogu kontrolisati ishod igre i povremeni dobici otvaraju interesovanje i vode ih u uključivanje u druge igre.
Ne možemo odmah reći da li će neko postati patološki kockar. Zavisnost od kocke se razvija postepeno, a osoba obično i ne primjećuje da je problem nastao.
Ono što možemo da uradimo jeste da obratimo pažnju na društvo adolescenta (adolescenti koji zadovoljavaju kriterijume za problematično kockanje vrlo često i imaju prijatelje koji se kockaju). Pojedine internet igre su slične ili iste igrama na sreću dostupnim u kockarnicama i često predstavljaju jedan od koraka na putu ka razvijanju problematičnog ili patološkog kockanja. Kao što je već rečeno, kod mladih je kockanje najčešće način da se prevaziđe dosada i potreba za zabavom. Informišite se o načinu provođenja vremena mlade osobe i njegovih vršnjaka, informišite se o samom problemu, konsultujte stručnjake, budite otvoreni i ponudite druge sadržaje za provođenje slobodnog vremena.
STOP KOCKANJU!

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga