Mladi Rožaja
NVO Građanska inicijativa mladih Rožaje
AdvertisementAktuelnosti

26. Februara 2016.

Poziv za mlade – Učestvujte u definisanju Strategije za mlade!

More articles by »
Written by: urednik
Oznake:

Budi i ti kreator/ka strategije za mlade! Svoju poruku onima koji definišu strategiju za mlade možeš poslati tako što ćeš poslati svoju fotografiju sa jednostavnom porukom šta sebi želiš, kao na ilustracijama ispod. Uz poruku, na papiru napiši svoje ime, godine i grad u kojem živiš

U toku je proces izrade Strategije za mlade, koji vode Uprava za mlade i sport i Ministarstvo prosvjete. Podršku procesu pruža i Sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, u okviru Zajedničkog programa UN za mlade.

Do sada, proces je obuhvatio evaluaciju prethodne strategije za mlade, konsultacije sa mladima i drugim akterima u vezi sa prioritetima za novu strategiju za mlade, konferenciju kojom je proces pokrenut, analizu položaja mladih u Crnoj Gori, formiranje radne grupe za izradu strategije.

 

Sledeći korak u izradi strategije jeste dvodnevni sastanak planiranja, koji će se održati 10. i 11. marta ove godine, u Baru.

Cilj ovog sastanka je:

  1. definisanje vizije nove Nacionalne strategije za mlade
  2. definisanje ključnih ishoda Strategije (šta želimo za mlade-koje uslove, koja je to poželjna budućnost i sl.)
  3. definisanje najboljih načina za sprovođenje strategije.

Na sastanku će učestvovati radna grupa za izradu strategije, kao i druge institucije koje se bave posebnim pitanjima od značaja za mlade, te omladinske stukture sa lokalnog nivoa. Takođe, poseban dio programa će biti posvećen direktnoj komunikaciji učesnika/ca sastanka sa mladima.

Prisutnima na sastanku će biti predstavljena mišljenja i stavovi mladih koji su prikupljeni tokom različitih konsultacija.

Ipak, želimo da damo priliku svakoj mladoj osobi da uputi poruku učesnicima/cama ovog sastanka o tome šta sebi želi, o čemu treba da vode računa dok definišu strategiju, šta mladima nedostaje, šta im je bitno, i slično. 

Da bi tvoja poruka došla do onih koji kreiraju strategiju za mlade, dovoljno je da pošalješ svoju fotografiju sa jednostavnom porukom šta sebi želiš, kao na ilustracijama ispod. Uz poruku, na papiru napiši svoje ime, godine i grad u kojem živiš. 

Fotografije će biti prikazane učesnicima/cama sastanka,  kako bi oni u svakom momentu imali na umu mlade ljude i njihove interese. 

Fotografiju poslati na mejl adresu sebizelim@gmail.com, ili porukom na Facebook stranu Sebi želim, do četvrtka, 3. marta.

Važno: Ukoliko ne želiš da fotografije objavimo javno (na Facebook strani Sebi želim kampanje ili veb sajtu www.sebizelim.me), već da ih koristimo isključivo za potrebe sastanka, molimo te da to i naglasiš. 

 

   

 

Ovo nije poslednja prilika za uključivanje mladih u izradu strategije! Nacrt strategije će takođe komentarisati mladi, na način koji je mladima blizak, kada nacrt bude spreman. Ostanite sa nama i pratite dešavanja u vezi sa izradom Strategije – mišljenje i uključenost mladih su nam jedan od najbitnijih aspekata ovog procesa!

Ispod možete vidjeti neke od prethodnih vijesti u vezi sa izradom strategije.

Održane konsultacije sa mladima u vezi sa izradom nove Strategije za mlade

Održana konferencija – najava izrade Strategije za mlade

Fotografije sa konsultacijaAbout the Author

urednik

 
 

 

Obuke i plastenici za OSI iz tri grada

Obuke i plastenici za OSI iz tri grada   U toku je realizacija projekta pod nazivom „Ekonomsko osnaživanje OSI sa seoskog područja teritorije Pljevalja, Rožaja i Žabljaka kroz pokretanje plasteničke proizvodnje“ p...
by urednik
 

 
 

Održana radionica o bezbijednosti svih učesnika u saobraćaju

NVO ”Građanska inicijativa mladih” je 23. 12. 2020. godine organizovala u Srednjoj stručnoj školi u Rožajama radionicu u sklopu  projekata „Zajedno do unapređenja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju” koji je...
by urednik
 

 
 

Multikulturalizam je važan (6)

Poštovani slušaoci dobrodošli u radio serijal ”Međukulturnom saradnjom do smanjena etničke distance” koji realizuje Građanska inicijativa mladih uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u ...
by urednik
 

 
0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *