Mladi Rožaja
NVO Građanska inicijativa mladih Rožaje
AdvertisementAktuelnosti

12. Novembra 2015.
 

Počeo kurs novinarstva u Rožajama

More articles by »
Written by: urednik
Oznake: ,

U okviru projekta „Budi aktivan, ti imaš pravo da znaš“ koji realizuje NVO Građanska inicijativa mladih, u toku je jedna od glavnih aktivnosti  kurs novinarstva.  Po riječima realizatora kursa Slobodana Šabeljića polaznici će biti upoznati sa osnovama novinarstva i učestvovaće u pripremi šest tematskih radijskih emisija.
Sa direktorom radio Rožaje Mirsadom Felećem smo potpisali Memorandum o saradnji i oni će emitovati na svojim talasima emisije koje pripreme polaznici kursa novinarsva. – rekao je asistent na projektu Damir Skarep.

3 kurs
U saradnji sa Opštinom Rožaje i lokalnom radio stanicom Radio Rožaje nevladina organizacija Građanska inicijativa mladih upravo realizuje projekat ‘‘Budi aktivan! Ti imaš pravo da znaš’’ koji je podržan od Američke ambasade u Podgorici.
Za građane opštine Rožaje organizujemo upitnik koliko građani znaju o njihovim pravima kao i mogućnostima o učestvovanju u procesima donošenja važnih odluka u lokalnom parlamentu.
Izabrani učenici srednjih škola pohađaju kurs novinarstva koji se održava dva puta sedmično za novinarske kategorije (kratke vijesti, vijesti, intervju…), sa profesionalnim novinarom koji ima višegodišnje iskustvo u vođenju kurseva za novinare. Nakon toga polaznici će pripremiti šest radio emisija o temi projekta. Teme emisije će biti odnos lokalnih vlasti prema građanima u različitim oblastima: životna sredina, ekonomija, mladi, kulturna baština, poljoprivreda i turizam. Emitovanje radio emisija je donacija lokalne radio stanice koja je partner na projektu.
Polaznici kursa novinarstva u organizaciji NVO Građanska inicijativa mladih će formirati i uređivati Facebook stranicu gdje će publikovati potrebne informacije o projektu i mogućnostima građana za saradnju s lokalnom samoupravom. Polaznici će pripremiti i materijal koji će se publikovati na oficijalnoj stranici opštine Rožaje koja je takođe partner na projektu.
Učesnici kursa novinarstva će na kraju napraviti još jedno istraživanje s građanima o temama radijskih emisija kao i cijelog projekta i prirediti brošuru.

4 kurs 1 kurs

6 kurs

5 kurs
Projekat „Budi aktivan, ti imaš pravo da znaš“ realizuje se uz podršku Američke ambasade u Crnoj Gori kroz program malih grantova.About the Author

urednik
 
 

 

Radio emisija: Bezbjednost saobraćaja – 6

Cilj projekta nam je da preventivno djelujemo na poboljšanju sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, sa akcentom na djecu i mlade, trudićemo se da sve predviđene aktivnosti preventivno utiču na sve učesnike u saobraćaju ...
by urednik
 

 
 

Radio emisija: Bezbjednost saobraćaja – 5

Cilj projekta nam je da preventivno djelujemo na poboljšanju sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, sa akcentom na djecu i mlade, trudićemo se da sve predviđene aktivnosti preventivno utiču na sve učesnike u saobraćaju ...
by urednik
 

 
 

Model „Sve na jednom mjestu“ će doprinijeti većim šansama za zaposlenje mladih na Sjeveru

Mladi sa sjevera dobili su mogućnost da kroz sveobuhvatan program obuke „Sve na jednom mjestu“ povećaju šanse za zaposlenje. Počev od 26. februara, pa sve do kraja juna, 25 polaznika iz Berana, Rožaja i Bijelog Polja...
by urednik