Smeće najveći problem u Rožajama

urednik Avatar

Prema anketi NVO Građanska inicijativa mladih najveći problem u opštini Rožaje je gradska deponija ”Mostina” jer čak 76% ispitanika smatra da deponija zagađuje i truje okolno stanovništvo je često zapaljena, 15% smatra da je najveći problem postojanje sve većeg broja divljih deponijau rijekama, obalama rijeka, izletištima, šumama… a 9 posto anketiranih smatra da je nepostojanje parka i mjesta za rekreaciju problem broj jedan u opštini Rožaje.

U okviru projekta “Zaštitimo pluća grada – park šuma Brezovačko brdo (ZaParK)” sprovedeno je istraživanje o najvećim problemima mladih na uzorku od 100 ispitanika u opštini Rožaje i obuhvaćena je populacija od 14 do 29 godina. Anketu je sprovela NVO “Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja, od 20. do 23. jula 2023. godine.

Program „Podržani=Osnaženi“ (FSTP-For Support To emPowerment) realizuje  Fond za aktivno građanstvo – fAKT, u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske, uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga