Zajedno do unapređenja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju

urednik Avatar

NVO ”Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja započela je realizaciju šestomjesečnog projekata pod nazivom Zajedno do unapređenja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju” koji je podržan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva Vlade Crne Gore 

Cilj programa je da se preventivno utiče na mlade ljude da poštuju kako svoj, tako i tuđi život, da poštuju saobraćajne propise, da ne koriste alkoholna pića jer su ona posebno štetna za djecu i adolescente. Takođe jedan od ciljeva je i edukacija starijih kako bi smanjili konzumiranje alkohola, a samim tim i brze i rizične vožnje kao njegove posljedice.

Projekat će se realizovati kroz četiri faze koje će objediniti rad na polju informisanja šire javnosti kroz uključivanje relevantnih subjekata, promocije aktivizma i učešća mladih i njihovih poruka svojim vršnjacima, kao i zagovaranja za unapređenje politike u oblasti povećanja stepena bezbjednosti u saobraćaju.

U prvoj fazi projekta biće uspostavljena saradnja sa upravom policije, relevantnim nevladinim organizacijama, kao i organizovanje sastanaka o bezbjednosti saobraćaja. U toku kampanje sakupićemo statističke podatke o stanju u ovim oblastima. U saradnji sa upravom policije priredićemo brošuru koja će biti podijeljena učesnicima u saobraćaju. Takođe će brošura biti distribuirana saobraćajnoj policiji koja će ih dalje distribuirati kontrolisanim licim u saobraćaju. U toku prve faze će biti producirano i emitovano 3 radio emisije.

U drugoj fazi programa ćemo uključiti ljekare i saobraćajne inspektore tokom pripreme novih 3 radio emisije. Tokom druge faze programa ćemo distribuirati brošuru učenicima/ma.

U trećoj fazi programa promovisaćemo aktivizam mladih u rješavanju problema. U toku treće faze ćemo anketirati učenike o problematici nepoštovanja saobraćajnih propisa i upotrebe alkoholnih pića kod mladih.

U četvrtoj fazi programa ćemo prezentovati statističke podatke do kojih ćemo doći u toku realizacije projekta: rezultate anketiranja učenika srednjih škola u vezi upotrebe alkoholnih pića; broj saobraćajnih udesa tokom zadnje tri godine; broj saobraćajnih prekršaja vezanih za upotrebu alkoholnih pića.

Problem koji želimo da riješimo ovim projektom je: povećanje saobraćajne kulture kod svih učesnika u saobraćaju u cilju smanjena saobraćajnih nezgoda.

 

 

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga