Biciklista je u skladu sa prirodom

urednik Avatar

U okviru projekta “Biciklista je u skladu sa prirodom” podržanog od Ministarstva saobraćaja i pomorstva, koji realizuje NVO Da zaživi selo iz Pljevalja u partnerstvu sa NVO Građanska inicijativa mladih izgrađena su dva hladnjaka, po jedan u Pljevljima i Rožajama, odnosno u Perovoj luci i na Brezovačkom brdu kao i zasađeno ukrasno drveće.

Kako su saopštili iz NVO ”Da zaživi selo” ovim projektom se želi popularizacija biciklizma, kao vida saobraćaja i rekreacije ljudi jer je biciklizam značajan i kao ekološki vid saobraćaja lica, i u tom smislu ćemo povezati bicikliste sa prirodom, promovisati očuvanje životne sredine, naročito u Pljevljima gdje je izraženo zagađenje životne sredine, a najviše vazduha. Na ovaj način pozivamo vozače automobila da što češće koriste bicikla, kako bi se smanjio automobilski saobraćaj u ovim osjetljivim sredinama, kao što je pljevaljska kotlina, koja je uslijed specifične mikroklime, slabog provjetravanja, velikog broja zagađivača, saobraćaja, podležna aerozagađenju.” 

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga