Akcija pošumljavanja i edukacije

urednik Avatar

9. novembra 2019. godine NVO Građanska inicijativa mladih je sa volonterima organizovala akciju sadnje sadnica u cilju razvijanja svijesti kod najmlađih građana Rožaja o potrebi očuvanja životne sredine i značaja prirode za život i zdravlje ljudi.

Tokom akcije sadnje sadnica mladi su upoznati sa procesom kako bi sadnja bila uspješna. Upozoreni su volonteri da se često tokom sadnje rupe ne kopaju dovoljno duboko i široko, da li zbog lijenjosti ili neznanja, te da je uvijek bolje da su rupe što veće nego da su manje. Na kalemljenim sadnicama neophodno je da se pogleda gdje je mjesto spajanja kalemljenja, te da ta tačka mora da bude iznad zemlje za veličinu ruke.

Akcija sadnje je organizovana u nedavno zaštićenom šumskom kompleksu park-šuma Brezovačko Brdo u Rožajama u sklopu projekta ”Zaštiti prirodu, ne rasipaj energiju”. Projekat je podržan od fAKT-a u okviru programa “De Facto Razvoj”, koji finansira Evropska Unija, posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo, a koofinansira Ministarstvo javne uprave.

Projekat je podržan od fAKT-a u okviru programa “De Facto Razvoj”, koji finansira Evropska Unija, posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo, a koofinansira Ministarstvo javne uprave.
 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga