Volonteri NVO GIM očistili planinarsku stazu do Bandžova

urednik Avatar

14. 5. 2017. godine volonteri NVO GIM iz Rožaja su posjetili katun Bandžov. Tokom pješaćenja volonteri su očistili pješačku stazu koja vodi od Dimiškina mosta uz Ibar do Bandžova. To je jedna od atraktivnijih pješačkih i biciklističkih staza u rožajskoj opštini, a često je koriste i planinari iz Rožaja jer jedna od planinarskih staza se nastavlja na tu od Bandžova do Gropa (Hajla). Nakon jednodnevnog rada na čišćenju pomenute staze volonteri su se osvježili u etno restoranu ”Dermandoo” u Bandžovu

Cilj šestomjesečnog projekta je promocija i razumijevanje koncepta interkulturalnog društva, kroz upoznavanje, promovisanje i podsticanje tolerancije, razumijevanja i poštovanja između mladih različitih identiteta, kao i očuvanju zajedničke kulturne i prirodne baštine u opštini Rožaje kako bi ovakve akcije prerasle u tradicionalne manifestacije koje bi imale multikulturalni karakter i u kojem bi djeca i omladina iz našeg grada učestvovala na planiranim predavanjima, radionicama i akcijama uređivanja izletišta i spomenika kulture te na taj način promovisala kulturnu i prirodnu baštinu, toleranciju i zdravu životnu sredinu.

Projekat se realizuje u okviru programa De facto Aktivni koji je podržan od Fonda za aktivno građanstvo, a finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga