Mjere energetske efikasnosti: Rekonstruisano osam škola

urednik Avatar

Radovi na primjeni mjera energetske efikasnosti zapoćetih prije tri godine završeni su u osam škola, u sklopu Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije

Riječ je o školama „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, „Branko Božović“ i “Oktoih” u Podgorici, “Ristan Pavlović” u Pljevljima, “Mustafa Pećanin” u Rožajama, a tu su i srednje škole “Miloje Dobrašinović” u Bijelom Polju, Srednja stručna u Pljevljima i “Bećo Bašić” u Plavu.

Iz resora su saopštili da će sjutra radovi biti ozvanićeni, a na svečanosti će govoriti i ministar Vladimir Kavarić.

“Za rekonstrukciju grupe od osam objekata izdvojena su sredstva u iznosu od 5,52 miliona eura. Škole su rekonstruisane u okviru Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama, koji se realizuje po osnovu Ugovora o kreditu i finansijskom doprinosu odnosno donaciji, potpisanog u novembru 2011. godine između Njemačke banke za razvoj (KfW) i Ministarstva finansija”, kazali su iz Ministarstva.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 13,44 miliona, od čega je iznos kredita 11,5 miliona, dok je iznos donacije 1,94 miliona eura.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga