Prezentovan projekat ‘’Akcioni plan za bolju budućnost mladih’’

urednik Avatar

U prostorijama Omladinskog kluba Rožaje odražana je prva od četiri prezentacije projekta ‘’Akcioni plan za bolju budućnost mladih’’ koji sprovodi NVO Građanska inicijativa mladih u partnerstvu sa Opštinom Rožaje. Član radne grupe za izradu Lokalnog plana akcije za mlade u Rožajama za period od četiri godine Damir Skarep pozvao je članove Omladinskog kluba da se aktivno uključe u samu izradu plana i njegovu implementaciju što su oni rado prihvatili.

Na osnovu ovog plana uočiće se određene potrebe mladih iz sledećih oblasti: obrazovanje, zapošljavanje, zdravlje, porodica, učešće u životu zajednice, ljudska prava, kultura, slobodno vrijeme, informisanost i mobilnost, na osnovu kojih će se predvidjeti buduće aktivnosti, za koje će se mladi opredjeljivati na osnovu sopstvenih interesovanja. Na taj način, mladi u Rožajama će se direktno uključiti u razne aktivnosti i sudjelovati u raznim sferama života našeg grada.

Prezentacije projekta ‘’Akcioni plan za bolju budućnost mladih’’ su održane i u OŠ ”Mustafa Pećanin”, OŠ ”25. maj” i Srednjoj stručnoj školi.

Projekat izrade Lokalnog plana akcije za mlade opštine Rožaje (LPAM), podržan je kroz program De facto STRONG koji realizuje Fonda za aktivno građanstvo – fAKT, a finansira Evropska komisija, posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga