Ukažimo na barijere za pokretanje i vođenje biznisa!

urednik Avatar

Portal www.bezbarijera.me je kreiran kako bi građani i firme mogli da podijele svoja iskustva o problemima sa kojima se susreću u poslovnom svijetu. Pozivamo vas da opišete prepreke, izazove i probleme sa kojima se suočavate, ali i da predložite moguća rješenja.

Ministarstvo finansija Crne Gore, UNDP, ‪SEECOM‬ i Britanska ambasada pokrenuli su projekat Bez barijera koji ima za cilj stvaranje efikasnijih prilika za poslovanje.

Zakoni, pravila, uredbe i propisi su neophodna stvar. Oni štite potrošače, poslodavce i zaposlene, ali i cjelokupno uređenje, pomažući izgradnju boljeg i pravednijeg društva. Iako im je to primarna svrha, isti ti propisi, zajedno sa institucijama, inspekcijama, i sl., se godinama usložnjavaju, što može izuzetno štetiti biznisima i naškoditi našoj ekonomiji.

Ljudi često odustaju od svojih biznis ideja kada se suoče sa nizom propisa koji ih sprečavaju da ih sprovedu u djelo ili da efikasno funkcionišu. Najbolji način da spriječimo ovakav trend u poslovanju je da pružimo šansu ljudima da sami pronađu najbolje rješenje za izazove sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu.

Kroz dijalog koji se kroz ovaj projekat pokreće sa građanima, želimo unaprijediti kvalitet i efikasnost javnih usluga. Mogućnost da zajedno sa građanima pojednostavimo procedure na lokalnom i državnom nivou nas ohrabruje da istrajemo u svom naumu da izgradimo bolji i efikasniji poslovni ambijent u našoj zemlji. Svjesni smo da postoji niz barijera, koje trenutno stoje na putu započinjanja i razvoja biznisa, a koje se mogu ukloniti.

Portal www.bezbarijera.me je kreiran kako bi svi građani mogli da podijele svoja iskustva. Javna diskusija će ukazati državnoj i lokalnoj administraciji na probleme sa kojima se građani i biznisi svakodnevno susreću u poslovnom svijetu. Pozivamo vas da opišete prepreke, izazove i probleme sa kojima se suočavate, ali i da predložite moguća rješenja.

Rezultati javnog dijaloga biće redovno predstavljani Savjetu za unapređenje poslovnog ambijenta, regulatornih i strukturnih reformi, koji će utvrđivati predloge za eliminisanje i pojednostavljivanje pretjerane regulacije i unapređenje administrativnih procedura. Te preporuke će zatim biti upućene Vladi Crne Gore.

Na taj način se, zahvaljujući građanskom aktivizmu, kreira uprava po mjeri građana i biznisa.

 Avatar
Autorski profil

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

pretraga